KARAKAS JÁNOS

Full text search

KARAKAS JÁNOS
KARAKAS JÁNOS (MSZP): Először Gyimóthy úr egyik felvetésére szeretnék reagálni, mégpedig arra, hogy ő nem az FM-nek címezte. Ez igaz, de a Mezőgazdaság-fejlesztési Alapról szólt, és ez számunkra ezt sugallta.
A másik részről Kávássy és Gyimóthy uraknak együttesen szeretnék válaszolni. Amikor Kávássy úr a konstruktivitást kéri, illetve a felelősséggel gondolkodást, akkor felteszem a kérdést: nem azt tettük-e most, amikor én képviseltem a Szocialista Párt szakembereinek a véleményét? Hiszen úgy érzem, elkeseredett, kilátástalan helyzetben levő munkanélküliek tömegéből 1 millió forinttal nem lehet vállalkozót csinálni akkor, ha nincs előzménye, nincs alapja.
Ezt mondom úgy is, mint szakember, mondom úgy is, mint gyakorló termelő, mert mindannyian tudjuk, hogy - mondjuk - 1 hektár szőlő vagy 1 hektár gyümölcsös telepítése mennyibe kerül, tudjuk, hogy mennyibe kerül mondjuk egy fóliatelep létrehozása vagy egyebek. Ha az ember ezt üres zsebbel, elkeseredetten kezdi, ez nem megoldás. Ez megoldás lehet - mint említettem - néhány olyan embernek, aki már elindult ezen az úton és rásegít a vállalkozására.
És itt merül fel a második kétely, hogy ez a fajta ember mennyiben munkanélküli, mennyiben vállalkozó ebben a pozícióban. Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť