DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnöknő. Nem kétperces reagálásra, hanem az ügyrendi javaslatra történő reagálásra kértem szót.
Úgy gondolom, helyesen utalt az MSZP képviselője az új Házszabály 59. §-ára, csak azt nem vette figyelembe, hogy van az új Házszabálynak egy 148. §-a is, annak pedig egy olyan rendelkezése, miszerint a korábban napirendre vett ügyekben a régi Házszabályt kell alkalmazni. A régi Házszabály pedig nem ismeri a 59. § szerinti lezárást, hanem ismeri azt a lehetőséget, hogy ilyenkor megszavaztassák a Házat az indítvány felett.
Én azonban arra gondolok, hogy az általam rendkívül nagyra becsült Nikolits István frakcióvezető-helyettes urat a saját frakciója megkövezné, ha ezt az indítványt fenntartaná, mert kiderülne, hogy a Ház nem határozatképes. Egyébként is utalok arra, hogy az 59. § ráadásul még a részletes vita lezárásáról szól, és ha én jól tudom, itt még felszólalásra váró képviselők vannak. Tehát hadd ne kelljen tovább ragoznom. Nikolits István igen tisztelt frakcióvezető-társam előterjesztésének semmilyen körülmények között nem lehet helyt adni, a legnagyobb sajnálatomra. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť