TIRTS TAMÁS

Full text search

TIRTS TAMÁS
TIRTS TAMÁS (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Miniszter Úr! Az azonnali kérdések órájában megtisztelő, hogy az első alkalommal rögtön élhetek egy lehetőséggel, s azt kérdezném, ami azt hiszem, joggal foglalkoztatja mind a mai napig a magyar közvéleményt, hogy - mint önök előtt is ismeretes - a választások után nem sokkal, ez év nyarán, három olyan robbantás történt, amely valamilyen formában összefüggésbe hozható. Szegeden, a Rókus templom mellett június 1-jén hajnali 6 órakor, Budapesten, a Parlamentnél, június 11-én hajnali 2 óra 30 és 2 óra 40 perc között és Budapesten, a Mátyás templomnál július 23-án hajnali 4 óra 15 perckor.
Egyes rendőrségi megnyilatkozások nem zárták ki, hogy az elkövetés módja, időpontja, illetve névtelenségbe burkolózó elkövetői egy tudatos akciósorozatot terveltek ki. A kérdés csak az, kik és milyen célból robbantottak ez év nyarán Magyarországon, illetve vége van-e ennek a, feltehetően előre kitervelt akciósorozatnak, avagy mindez csak egy őrült piromániás rossz tréfájának tekinthető.
Kérdezem tisztelettel a miniszter urat, aki a titkosszolgálatokat felügyeli, hogy két és fél hónappal - a reményeink szerint utolsó - robbantás után érdemben tud-e mondani valamit a tisztelt Ház előtt erről az ügyről a magyar közvéleménynek.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť