KUNCZE GÁBOR

Full text search

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Képviselő Úr! Természetesen volt tudomásom erről a sajnálatos esetről, hiszen többek között például a sajtó is beszámolt erről annak idején. A 6-án avatott szobrot 8-án virradóra vandál kezek ledöntötték és összetörték.
Dr. Grezsa Ferenc egyrészt valóban köztiszteletben álló polgára volt Hódmezővásárhelynek, másrészt ugyanakkor én úgy látom, hogy személye körül nem alakulhatnak ki politikai viták. A nyomozás eddigi állása nem is erősíti meg azt a feltételezést, hogy politikai motivációt kell keresni e mögött a tett mögött. Ezek őrültek, vandálok, akik ilyeneket elkövetnek. Úgy gondolom, ha valaki hülyeségeket csinál, nem kell mögötte rögtön politikai motivációt keresni. (Derültség.)
Ami a nyomozást illeti, a jegyző bejelentése után a rendőrség azonnal kivonult a helyszínre, megkezdte a nyomozást. Nincsenek ennek még eredményei, a megyei kapitány ugyanakkor felhívást tett közzé, százezer forintot tűzött ki annak részére, aki esetleg információkat szolgáltat.
Biztosíthatom képviselő urat, a rendőrség nagy erőkkel nyomoz az ügyben, és mindent el fog követni annak érdekében, hogy a tetteseket megismerhessük, s akkor megismerhessük motivációikat is. Addig azonban - még egyszer megismétlem - nincs okunk feltételezni, hogy politikai motívumok lennének a cselekedet mögött.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť