DR. VASTAGH PÁL

Full text search

DR. VASTAGH PÁL
DR. VASTAGH PÁL igazságügy-miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Köszönöm, hogy szóvá tette ezeket a jelenségeket.
A kormányzat kész arra, s ennek megvannak a konkrét tervei is, hogy áttekintse a büntetőeljárás egészét. 1994 januárjában került sor a büntetőeljárási új kódex koncepciójának kormányzati előterjesztésére. Az új kormány ennek az előterjesztésnek a nyomdokán folytatja a büntetőeljárás egészének korszerűsítését. A kódex átfogó korszerűsítése azonban nem mentesít bennünket attól, hogy időközben is a büntetőeljárás és a büntetőjog legfontosabb kérdéseiben éljünk a törvénymódosítással.
Ön, képviselő úr, nagyon jól tudja, hogy most kezdte el az Országgyűlés éppen az európai követelményekre való tekintettel az Európa Tanács alapvető emberi jogok és szabadságok védelmében szóló egyezményeinek kapcsán éppen a büntetőeljárásról szóló törvény módosításának tárgyalását, a fogságfenyítésről szóló törvény tárgyalását.
Decemberben kerül a kormány elé, szintén nemzetközi kötelezettségeinkkel kapcsolatosan, a fiatalkorúakat érintő rendelkezések megváltoztatására irányuló javaslat.
Mindezzel azt kívántam illusztrálni, képviselő úr, hogy a kormány e tekintetben teszi a dolgát. Ami pedig a jogszabályok következetes alkalmazását illeti, ez elsősorban a jogalkalmazó szervek feladata, és a bíróságokon belüli, az ön által is felemlített kérdés eldöntése pedig a bírósági vezető kötelessége.
(9.10)
Meggyőződésem, hogy a magyar bíróságok és a magyar jogalkalmazók jogszerűen teszik a dolgukat, és ezek a jelenségek, amelyeket ön is szóvá tett, nyilvánvalóan nem általánosíthatók a magyar igazságszolgáltatás egészére. Köszönöm a figyelmüket. (Taps mind a bal, mind a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť