GYIMÓTHY GÉZA

Full text search

GYIMÓTHY GÉZA
GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Képviselőtársak! Tisztelt Miniszter Úr! A Hortobágyi Lúdtenyésztő Részvénytársaság mezőgazdasági termelési szerződései ügyében szeretnék kérdést intézni a miniszter úrhoz.
A félelem befészkelte magát az alföldi tanyákra. A libatenyésztők a megrendelőket, a "termeltető" céget vádolják tragédiájukért, de többségük hallgat, mint a sír. Kivétel egy értelmiségi házaspár, akik a Blikk című újságban számoltak be problémáikról október végén, november elején hosszú sorozatban.
A megkötött termeltetési szerződések ellenkeznek a büntető törvénykönyv és a polgári törvénykönyv rendelkezéseivel, teljesen kiszolgáltatottá, védtelenné teszik a kistermelőket. Például a Hortobágyi Lúdtenyésztő Részvénytársaság önhatalmúlag, bármikor, egyoldalúan bonthat szerződést, illetve viheti el a termelőre bízott libaállományt a termelő telephelyéről, függetlenül a termelő mellett álló igazságtól.
Kérem miniszter urat, vizsgáltassa ki e konkrét ügyet. Titkárságának természetesen átadom a dokumentumokat. A termeltetési szerződési rendszert természetesen minden szakember támogatni tudja, hisz ezek a kezdők valóban csak termeltetési szerződésrendszer keretében tudnának megindulni, de fokozottabban kellene ellenőrizni.
Kérdésem: milyen intézkedéseket tervez személyesen a miniszter úr és a Földművelésügyi Minisztérium, hogy ne alakulhassanak ki ezek a teljesen gátlástalan állapotokat eredményező monopolhelyzetek az ilyen cégek számára?

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť