KÓSÁNÉ DR. KOVÁCS MAGDA

Full text search

KÓSÁNÉ DR. KOVÁCS MAGDA
KÓSÁNÉ DR. KOVÁCS MAGDA munkaügyi miniszter: Köszönöm a szót, elnök asszony. Természetesen felelősséget érzek a pályakezdő fiatalok munkanélkülisége miatt, ha nem ezt tenném, nem vállaltam volna el a munkaügyi tárca vezetését. A képviselő asszony a szívemből szólt, amikor azt mondta, hogy a munkanélküliség katasztrofális társadalmi jelenségén belül is különösen súlyos az a helyzet, ha egy fiatal a felnőtt életét munkanélküliként kezdi. Ehhez én legföljebb azt szoktam hozzátenni, hogyha én vagyok munkanélküli, akkor az én számomra a munkanélküliség 100 százalékos. Ezért, bár a százalékos adat nem stimmel, amit idézett, nem érdemes ezen vitatkozni, hiszen az egyes ember teljes élettragédiájából kell kiindulni akkor, amikor a megoldás módozatait keressük.
A pályakezdő munkanélküliek ellátására a kormánynak természetesen rövid és hosszú távú tervei vannak. A hosszú távú tervekben szerepel a szakképzés általánosítása. Az előző kormány egy korszerűtlen szakképzésben vezette le a demográfiai hullámot. Ebben szerepel a pályakezdők munkanélküli ellátási rendszerének teljes átalakítása, és ebben szerepel az átképzési, továbbképzési rendszer átalakítása is.
Örülök, hogy a rövid távú terveinkre kérdezett a képviselő asszony, hiszen az állásbörzék rendszeres szervezése mellett öt megyében a pályakezdő diplomások támogatott foglalkoztatásának kísérlete elindult addig is, amíg a rendszer általánossá válhat. Eredményesnek tartjuk annak a három foglalkoztatási információs és tanácsadó szervezetnek a működését, amely német segítséggel jött létre, és végül alakuló kapcsolataink javítják a pályakezdő munkanélküliek elhelyezkedését a nonprofit szervezetekkel. Az önkormányzatok és a nonprofit szervezetek holdudvara segíthet majd ennek a katasztrofális jelenségnek a feloldásában.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a bal oldalon.)
(14.20)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť