DR. DOBOS KRISZTINA

Full text search

DR. DOBOS KRISZTINA
DR. DOBOS KRISZTINA (MDF): Tisztelt Alelnök Asszony! Miniszter Úr! Az elmúlt hónapokban, de különösen az elmúlt napokban hangosak voltak az oktatás és a kultúra területét érintő félretájékoztatások és azok magyarázatai. Nap mint nap hallottunk a területet érintő megszorításokról, csökkentésekről, iskolabezárásokról. Ennek bizonyítéka a pótköltségvetés és az 1995. évi költségvetés.
Nem tudjuk a miniszter álláspontját - és várjuk - arról, hogy november 5-ei nyilatkozatától november 12-éig, a minisztérium nyilatkozatáig, hová tűnt 43 ezer forint az egyházi iskolában tanuló gyerekek támogatásából.
Még nem tudjuk, mi a miniszter álláspontja arról, hogy 10 százalékkal kívánják csökkenteni az elsőéves hallgatói létszámot és 4-8 százalékkal kívánják csökkenteni az oktatói létszámot.
Még nem tudjuk a miniszter véleményét arról, hogyan gondolkodik a pedagógusok létszámcsökkentéséről, és mit gondol az iskolák bezárásáról - utalhatnék a salgótarjáni, majd a karcagi nyilatkozatra.
Miközben nem tudja senki - még a kormánypárti képviselők egy része sem -, hogy a 6+4+4+2-es szerkezet, ami a pedagógiai szinteket jelenti, mikor lesz kormányprogram. Ez egyébként 1990-1991-ben egyszer már megbukott.
Miközben a pedagógusok, a közgyűjteményi dolgozóknak egy jelentős része már sztrájkra készül, ezt szervezi, és a pécsi egyetemen már sztrájk is volt - sajnos csak egyes vidéki újságokban jelent meg -, aközben a miniszter úr szabadságon van. (Zaj a bal oldalon.) Miközben mi, képviselők, nagy érdeklődéssel várjuk, mi történik az 1995. évi költségvetésben a kultúrtárca területén - hiszen még a mai napig sem kaptuk meg a részleteket, a bevételi és a kiadási oldalt... (Az elnök kikapcsolja a képviselő mikrofonját.)... aközben...

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť