KELETI GYÖRGY

Full text search

KELETI GYÖRGY
KELETI GYÖRGY honvédelmi miniszter: Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársam! Azt gondolom, hogy a legjobban képzett sorkatona masszőr, ha van ilyen, az sem tudott volna ilyen csavart fordulatot tenni a kérdés címe és a kérdés tartalma között... (Szórványos derültség.) ..., de engedje meg, hogy komolyan válaszoljak a kérdésre.
Valóban, a katonai eskü a katonai szolgálatra, a fegyveres szolgálatra kötelezi a fiatalokat, de a honvédelmi törvény nem zárja ki azt, hogy a honvédség működésével összefüggésben bizonyos feladatokat ellássanak a bevonuló fiatalok. Azt gondolom tehát, olyanra, hogy pincér, szükség lesz a hadseregben, bár ha ön itt a Honvédelmi Minisztériumra hivatkozott, akkor azt is szeretném elmondani, hogy kinevezésem után megszüntettem azt, hogy a honvédelmi miniszterhez, az államtitkárokhoz és a helyettes államtitkárokhoz pincérek vigyék az ebédet; ma ők is az étkezdébe járnak, hasonlóan a többi ott dolgozóhoz. (Taps a bal oldalon. - Közbeszólás: Ilyen volt?)
Ami a masszőrt illeti. Én a szaunában még nem jártam, ez valószínűleg az én hibám, meg fogom tenni. Meg fogom nézni, hogy egyáltalán van-e ilyen beosztás, ha van ilyen beosztás, akkor megígérem, hogy meg fogom szüntetni.
Végezetül még egy érvet szeretnék elmondani, ami bizonyos beosztásokra ösztönzi a hadsereget. Ha mondjuk pincér vagy kertész beosztásban hivatásos katonát vagy közalkalmazottat alkalmaznánk, akkor annak a bére és az azzal járó bérjellegű kifizetések, tehát a tb-járadék, személyi jövedelemadó, jóval drágábbá tenné. Mi örülnénk annak, ha lehetőségünk lenne olyan költségvetéssel gazdálkodni, hogy ezeken a helyeken munkahelyeket teremtsünk, ide embereket tudjunk felvenni, de egyelőre sajnos még nem tartunk itt.
Végezetül annyit, hogy a haderőreform kapcsán felülvizsgáljuk a sorkatonai helyeket, és arra fogunk törekedni, amit ön is jogosan fogalmazott meg, hogy minden fiatal a haza fegyveres szolgálatára készüljön fel és a kiképzése ezzel függjön össze. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť