ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes)

Full text search

ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes)
ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes): Tisztelt Országgyűlés! Most soron következik a fogyasztási adóról és a fogyasztói árkiegészítésről szóló 1991. évi LXXVIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala. Az előterjesztést T/235. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig T/235/26. és T/235/29. számon kapták kézhez képviselőtársaim.
Dr. Békesi László pénzügyminiszter úr jelezte, hogy mind a három törvényjavaslat ügyében egyben kívánta elmondani felszólalását, ezért most, tisztelt Országgyűlés, először azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyeket az előterjesztő támogat.
Tisztelt Országgyűlés! A T/235/26. számú ajánlás 1/1., 1., 3., 6., 9., 10., 11., 12., 13., 14., 16/1., 16/2., 17., 18., 19. és 21. pontjait, továbbá a T/235/29. számú kiegészítő ajánlás 1. és 4. pontjában lévő módosító javaslatot teszem fel szavazásra. Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a javaslatsor elfogadása kizárja az ajánlás 2., valamint a kiegészítő ajánlás 2., 3. és 5. pontjaiban lévő javaslatok elfogadását. A szavazásra feltett módosítójavaslat-sor minden elemét támogatja az előterjesztő, ezért a döntés előtt nem kérdezem meg az állásfoglalását. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosítójavaslat-sort 192 igen szavazattal, 39 ellenszavazattal, 2 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk az ajánlás és a kiegészítő ajánlás sorrendjében, amelyeket az előterjesztő nem támogatott, illetőleg azokról a támogatott módosító javaslatok elfogadása után még szavazni lehet. Arra figyelemmel, hogy a miniszter úr ezt a zárszóban is ismertette, illetőleg erről levélben tájékoztatta a frakcióvezetőket is, külön, még egyszer, egyenként nem ismétlem meg, hogy ezeket a javaslatokat az előterjesztő nem támogatja.
Az ajánlás 2/1. pontjában lévő javaslat nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását.
A 4. pontban Demeter Ervin a törvényjavaslat 2. §-ában a törvény 3. § b) pontjának módosítását javasolja, melyben az adó vagy árkiegészítés alanyának meghatározását kívánja a törvényjavaslattól eltérően megállapítani. A bizottságok nem támogatják.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 53 igen szavazattal, 182 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
Az ajánlás 5. pontjában lévő javaslat nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását.
A 7. pontban Demeter Ervin a törvényjavaslat 4. §-ában a törvény 5. § (1) bekezdése c) pontjának elhagyását javasolja. A módosítás lényege: a belföldi értékesítésnek minősülő eseteket kívánja szűkebben meghatározni. A bizottságok nem támogatják. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 39 igen szavazattal, 197 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
(17.50)
A 8. pontban Demeter Ervin a törvényjavaslat 5. §-ában a törvény 6. § (2) bekezdésének módosítását javasolja. Lényege: a bekezdésből a "rendeltetésszerű" jelző maradjon el. A bizottságok nem támogatják.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 37 igen szavazattal, 198 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
A 15. pontban Demeter Ervin a törvényjavaslat 8. § (2) bekezdésében a törvény 11. § (5) bekezdésének módosítását javasolja. A módosítás lényege: az adóalany az árban felszámított, illetve az általa megfizetett adót a számlán mindenképpen legyen köteles elkülönítve feltüntetni. A bizottságok nem támogatják.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 54 igen szavazattal, 183 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
A 15/1. pontban lévő javaslat nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását.
A 16. pontban Demeter Ervin a törvényjavaslat 9. §-ában a törvény 11/A § (4) bekezdésének elhagyását javasolja. A háztartási tüzelőolaj-eladóhely üzemeltetőjének adó-visszaigénylési jogával kapcsolatos előírást kívánja e módosításban elhagyni. A bizottságok nem támogatják.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 37 igen szavazattal, 198 ellenszavazattal, 2 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 22. és 23. pontjaiban lévő javaslatok nem kapták meg a bizottságok szükséges támogatását.
A 20. pontban Demeter Ervin a törvényjavaslat 1. számú mellékletének 2. pontjában a törvény 1. számú mellékletét kiegészítő 14/a pont elhagyását javasolja. A fűszerpaprika-őrleményt ne terhelje fogyasztási adó. A mezőgazdasági bizottság támogatja, a költségvetési és a gazdasági bizottság e módosító javaslatot nem támogatja.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 62 igen szavazattal, 159 ellenszavazattal, 11 tartózkodással nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. Kérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, melyről kellett volna, de az Országgyűlés nem szavazott. (Nincs jelentkező.) Jelzés nem érkezett.
Tisztelt Országgyűlés! Ezért bejelentem, hogy a zárószavazásra várhatóan jövő heti ülésünkön kerül sor.
Most soron következik a büntetőeljárásról szóló 1973. évi I. törvény módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala. Az előterjesztést T/153. számon kapták kézhez képviselőtársaim. A bizottságok együttes ajánlását T/153/12. számon, kiegészítő ajánlását T/153/15. számon kapták kézhez.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť