fondant – ‘cukor túltelített oldatából felfőzéssel készült puha cukorkaanyag’.
Cukrászati szakszó, a francia fondant (‘folyadékkal töltött cukorka’) betű szerinti ejtése (helyesen [fondan]); tkp. ‘olvadó’, folyamatos melléknévi igenév a fondre igéből, amely a latin fundere (‘önt, ömlik’) folytatója. Lásd még fúzió.
Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?
Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?
Vyhľadávajte v desiatkach miliónov novín, denníkov a týždenníkov, športových časopisov a časopisov pre ženy!