SASVÁRI SZILÁRD

Full text search

SASVÁRI SZILÁRD
SASVÁRI SZILÁRD, a kulturális és sajtóbizottság előadója: Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! A Magyar Távirati Irodával kapcsolatos országgyűlési határozat rendkívül fontos az MTI működéséhez, hiszen olyan ingatlant biztosít, amely egyértelművé teszi a vagyoni gazdálkodását. Amikor a kulturális bizottságban tárgyaltunk arról, hogy ezen kívül milyen feltételeknek kellene megfelelnie az MTI-vel kapcsolatos jogszabályi környezetnek, akkor felmerült, hogy az MTI-nek azokat az adósságait, amelyek még a részvénytársasággá alakulás előtt felgyülemlettek, a pénzügyi kormányzatnak vállalnia kell.
Az MTI-törvény tárgyalásakor elhangzott, a hatpárti konzultáció során is arról beszéltünk, hogy egy újfajta intézmény - amely már eltérő körülmények között működik, mint a jelenlegi - esetében az lenne a tiszta, ha az MTI tulajdonképpen nulla adóssággal indulhatna, és ezzel biztosíthatná a független működését.
Ezen túlmenően több dolog fölmerült még a bizottságban. Bizottsági előterjesztőként jelenleg arra van módom, hogy erről beszéljek; ami a költségvetési területek más összefüggéseit érinti, ott később módunk lesz arról beszélni, hogyan lehetne ezt a problémát megoldani.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi