SZÖLLŐSI ISTVÁNNÉ

Full text search

SZÖLLŐSI ISTVÁNNÉ
SZÖLLŐSI ISTVÁNNÉ (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Még 1996 nyarán, pontosabban 1996 júliusában készült és tárgyalásra került a Művelődési és Közoktatási Minisztérium anyaga, amely a nonprofittörvény koncepcióját tartalmazta. Azóta közel egy év telt el; a legfrissebb anyag, amely most közkézen forog, egy kodifikációhoz közeli állapotú anyag, de még mindig csak tervezet. 1997 nyarán ez azért jelent problémát, mert a gyakorlat olyan, mintha lenne egy - nem tudni egyébként, milyen koncepció alapján készült - nonprofittörvény, vagyis mivel elsősorban a közművelődést fenyegeti ez az ex lex állapot, hadd mondjam, hogy mivel nincsenek, és nem tudom, mikor lesznek kulturális szaktörvények, vidéki kultúrházakat, sőt könyvtárakat, esetenként közoktatási intézményeket is "kivisznek" - idézőjelben mondom - nonprofit szférába, közhasznú társaságba.
Úgy gondolom, hogy időszerű lenne ennek a törvénynek a megalkotása, hiszen az 1998-as költségvetési évre készülve nem igazán tudjuk, hogy milyen összhangban lesz majd a készülő nonprofittörvény a készülő költségvetési törvénnyel, nem tudni, hogy ha valóban olyasmit tervez a Művelődési és Közoktatási Minisztérium, amely a '97. áprilisi tervezetben is megjelenik, akkor az milyen munkaerő-felesleget eredményez elsősorban a közművelődés területén.
Nem tudni, legalábbis nem hallottam róla, hogy készülne átképzési program a felszabaduló munkaerő-felesleg foglalkoztatására, és főleg nem tudni, hogy ez a törvénytervezet is, illetve a benne foglaltak is valóban tervezet, vagy ez is csak afféle pletyka. Várom tisztelt államtitkár úr válaszát.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi