DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti miniszter: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Kedves Képviselő Asszony! Valóban, egy olyan nagy horderejű törvény előkészítése, mint az egészségügyi törvényé, hosszú időt vesz igénybe. Körülbelül másfél évet vett igénybe az a munka, amelyet már szorosan véve törvény-előkészítésnek nevezhetünk. De nyilván képviselő asszony is tudja saját államigazgatási tapasztalatából, hogy az előkészítés költségei igen tág határok között becsülhetők.
Én azt tudnám önnek mondani, hogy a munkában részt vevő több mint száz külső szakértő tiszteletdíja, az egyszeri megbízással foglalkoztatott külső szakértők díjazása körülbelül 10 millió forintot, a Phare szakértői segítségként az előkészítéshez körülbelül 3 millió forintot, a minisztériumban foglalkoztatottak díjazása - akik kizárólag a törvényt készítették elő - közel 18 millió forintot tett ki, és 10-15 milliót tett ki néhány olyan megbízás, amellyel a törvény várható hatásait vizsgáltuk. Ez így együttesen 40 millió forint; ehhez társul még nyilván nyomdai, papírköltség, dologi költség, nehezen elkülöníthető ez a minisztérium működési költségében. Tehát összességében olyan 50-70 millióra becsülöm a közvetlenül a törvény előkészítésével kapcsolatos költségeket.
Ami pedig ezt a Zell am See-i programot illeti, tudok arról, hogy egy cég szervezett egy ilyen programot; arról is tudok, hogy több szakértőnk ezen részt vett. Arról nem tudok, hogy bármilyen minisztériumi költségkeretből történt volna ennek a programnak a finanszírozása. Egyébként pedig tudomásom szerint nem kapcsolódott konkrétan az egészségügyi törvényhez ez a program.
Köszönöm. (Szórványos taps a kormánypárti sorokból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi