DR. CSIHA JUDIT

Full text search

DR. CSIHA JUDIT
DR. CSIHA JUDIT tárca nélküli miniszter: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Kedves Képviselő Úr! Az elvégzetteket vizsgálatnak nevezni talán túlzás, inkább az iratok áttanulmányozását jelentették ezek a vizsgálódások. A következőkkel egészíteném ki azokat az adatokat, amiket az államtitkár úr elmondott a kérdésre.
Aminthogy a korábbi kormány idején, most is 100 százalékos állami tulajdonban van a GYSGY Rehab Rt., és amint a korábbi kormányrendelet, a 126/92-es hatálybalépése óta a tartós állami tulajdon mértéke 50 százalék plusz egy szavazat, úgy a jelenleg hatályos törvényben és a módosítás után is így marad: 50 százalék plusz egy szavazat lesz a tartós államitulajdon-hányad. Ilyen tekintetben jogfolytonosnak tekinthető az állami, kormányzati megítélése, privatizációs szempontból legalábbis, a GYSGY Rehab Rt.-nek.
Az is ténykérdés, hogy a kft.-be való szervezés, amit az rt. vezetése támogatott 1993 óta, azt a célt szolgálta, hogy a piacvesztést és a szakember-elvándorlást állítsa meg, arra gondolván, hogy a kft. működése olyan közvetlen érdekeltséget teremt, ami a negatív tendenciákat megfordítja. Ez sajnos nem sikerült. A folyamat eredményeként a GYSGY Rehab Rt. egyes csoportokban piacai nagy részét elvesztette, és az így létrehozott kft.-k, amelyek egy ellentétes szándék nyomán jöttek létre, éppen hogy konkurenciát jelentettek a GYSGY Rt.-nek. Ezt a helyzetet oldotta a '96. június 1-jei ÁPV Rt.-döntés, aminek következtében új vezérigazgató, igazgatóság, felügyelőbizottság részleges cseréje megtörtént, és így a további működés stabil feltételei megteremtődtek.
Köszönöm. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi