DARÓCZY ZOLTÁN, DR. (MSZP)

Full text search

DARÓCZY ZOLTÁN, DR. (MSZP)
DARÓCZY ZOLTÁN, DR. (MSZP) Tisztelt pénzügyminisztériumi Államtitkár Asszony! Tisztelt távolbanlévő Külügyminiszter Úr! A környező országokkal folytatott kapcsolatépítés dinamizálása folyamatos feladata hazánknak, így a kormányzati politikának is. Az emberek és eszmék szabad áramlása elv következetes alkalmazásának azonban nem csak politikai és jogi, hanem pénzügyi, műszaki, technikai előfeltételei is vannak, különös tekintettel a határátkelőhelyek földrajzi elhelyezkedésére, felszereltségére, szolgáltatásokkal való ellátottságára. Mindezekre figyelemmel kérdezem államtitkár asszonyt és a külügyminiszter urat, hogy rendelkezik-e a Kormány megfelelő helyzetképpel a határátkelő-helyek száma, kapacitása, kulturáltsága iránti lakossági szükségleteket illetően, illetve van-e a Kormánynak az előbbi szempontokra tekintettel lévő fejlesztési terve.
Továbbá, a partnerországok részéről mutatkozik-e akadálya törekvéseink érvényesítésének, s ha igen, milyen erőfeszítéseket tesz ezek oldására a külügyi kormányzat?
Végezetül egy konkrét határátkelőhelyre vonatkozóan kérdezek. Tervezik-e az illetékes szervek a Debrecentől harminc kilométerre és gazdaságföldrajzi szempontból ideális helyen fekvő Nyírábrányban a közúti kishatárátmenő átkelőt nemzetközi határátkelővé átalakítani, azaz megnyitni a nemzetközi közúti személyforgalom számára? Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi