LUKÁTS MIKLÓS művelődési és közoktatási minisztériumi államtitkár:

Full text search

LUKÁTS MIKLÓS művelődési és közoktatási minisztériumi államtitkár:
LUKÁTS MIKLÓS művelődési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Soron kívül szeretnék reagálni Horn Gyula képviselőtársam hozzászólására. Amit azért nem értek, mert Andrásfalvy Bertalan miniszter úrnak a múlt kedden az egyik interpellációra adott válaszából és a sajtóban a szombaton megjelent minisztériumi nyilatkozatból is egyértelműen kiderült, hogy a hitoktatás nem kötelezd. Én pontosan nem emlékszem most a nyilatkozat szövegére, de ez egyértelműen kiderült a nyilatkozatból, hogy a hitoktatás fakultatív. Arra jelentkezni vagy az oktatási intézményben, vagy az egyházaknál, a gyülekezetekben lehet. A helyszíne vagy az oktatási intézmény, vagy az egyházaknak a helyisége. A bizonyítványba csak az a megjegyzés kerül bele, hogy az illető hitoktatásban részesült, vallás és érdemjegy megjelölése nélkül.
De a lényeg, amit szeretnék hangsúlyozni sokadszor már - és nem értjük, hogy miért nem jut el ez a társadalomhoz -, hogy a hitoktatás nem kötelező, az fakultatív.
Esetleg elképzelhető, hogy - nem ettől a tanévtől, hanem az ezt követőtől vagy később - egy olyan tárgy is bevezetésre kerül, amelyik vallástörténettel, erkölcstannal foglalkozna, de nyilván ezt a tárgyat jobban elő kell készíteni, ennek a tematikáját jobban ki kell dolgozni, de erre egyelőre még nem kerül sor. Tervbe van véve.
És harmadszor is hadd hangsúlyozzam: a hitoktatás fakultatív, nem kötelező. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi