6. 16. sz., január 21.

Full text search

6. 16. sz., január 21.
A »Kisasszony feleségem«, bizton lehet konstatálni, Szegeden is hódított, szombaton negyedszeri előadására is megtelt a színház. A szokottnál szebb közönség nézte a már egyöntetűbbé vált előadást, s különösen a kakukk-dalt tapsolta meg nagyon.
*
Vasárnap a »Vereshajú« került színre, de került volna légyen akármi, a színház bizonyosan megtelik, mert sok idegen család maradt itt a bál után.
Az első fölvonás alatt Szegednek egy igen érdekes vendégét, gr. Zichy Jenőt is ott láttuk a »Szegedi Napló« szerkesztőségi páholyában. A nemes gróf az egész fölvonást végignézte, sokat tapsolt Rónaszékyné asszonynak és később is igen dicsérőleg nyilatkozott róla.
*
Holnap, kedden a »Képzelt beteg« megy, melyet az igazgatóság a következőleg hirdet: »kitűnő vígjáték Moličre-től«.
Ha az igazgatóság oda nem találta volna írni, hogy »kitűnő« a »Képzelt beteg«, bizony-bizony nem is tudtuk volna, milyen vígjáték a »Képzelt beteg« , mert hát mi szegediek csak a szalonnáról és a szappanról tudjuk, melyik a »rosszabbik« és melyik a »jobbik«.
Különben ismételten figyelmeztetjük a közönséget, hogy az előadás a Mezey jutalomjátéka lesz, ki már ezért is dicséretet érdemel, hogy ilyen derék darabot választott.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi