TÁRCZA.

Teljes szövegű keresés

45TÁRCZA.
A Magyar Heraldikai és Genealogiai Társaság igazgató-választmánya 1904 február 25-ikén tartotta meg ez évi első ülését, melyen báró Radvánszky Béla elnöklete alatt Bánó József és Fejérpataky László másodelnökök, Boncz Ödön, Borovszky Samu, id. Daniel Gábor, Dézsi Lajos, Emich Gusztáv, Éble Gábor, Kollányi Ferencz, Makay Dezső, ifj. Reiszig-Ede, Soós Elemér, id. Szinnyei József, Varjú Elemér ig.-vál. tagok, Schönherr Gyula titkár, Áldásy Antal jegyző és Tóth Árpád pénztárnok vettek részt.
Elnök az ülést megnyitván, Varjú Elemér ig.-vál. tag felolvassa Csoma József «Magyar Nemzetségi Czimerek» czimü munkájáról szóló ismertetését, mely a Turul legközelebbi füzetében fog megjelenni.
Ezután a titkárnak és jegyzőnek ötéves megbizatásuk lejártával megüresedett helye töltetett be titkos szavazás utján, melynek eredményeként a beadott 19 szavazat közül 17 szavazattal két üres szavazó-lap ellenében dr. Schönherr Gyula titkárrá és dr. Áldásy Antal jegyzővé az 1904–8. évek tartamára ujból megválasztattak.
A folyó ügyek élén uj tagokul felvétettek: a pártoló tagok sorába gróf Pálffy Sándor Marcheggen (aj. a jegyző), az évdijas tagok sorába dr. Goszthony Mihály Bárdibükkön és Dessewffy Antal Vésén (mindkettőt ajánlja Sárközy Imre).
A pénztárnok kimutatása az 1903. év számadásairól, a költségelőirányzat és a tényleges eredmény összehasonlitásával, a következőkben terjesztetett elő:

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem