Kereskedelmi és Hitelbank Rt.

Teljes szövegű keresés

Kereskedelmi és Hitelbank Rt.
Egy univerzális nagybank – több mint 130 helyen!
Immáron tíz éve, hogy a Kereskedelmi és Hitelbank Rt., mint meghatározó, az ország egyik legnagyobb pénzintézete jelen van a magyar bank- és pénzvilágban. A kétszintű bankrendszer kialakításának keretében 1987. január 1-jén kezdte meg működését. Az alapítók és egyben tulajdonosok a magyar állam és az örökölt ügyfélkörhöz tartozó, főként mezőgazdasági, élelmiszer-ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi vállalatok voltak. A bank megalakulásakor 51 bankfiókot és 2400 jogi személyiségű gazdálkodó szervezet számlavezetését vette át az MNB-től. A Kereskedelmi és Hitelbank Rt. működésének kezdetén új üzletágakat indított be, ezzel is szélesítve banki szolgáltatásainak körét (lízing, faktoring, váltóügyletek, kötvénypiacba való bekapcsolódás, bankári tanácsadás, vegyes vállalatok szervezése stb.). Mindezekkel a banki termékekkel a pénzintézet jelentősen hozzájárult a hazai banki-pénzügyi piaci rendszer megújulásához, a tőkeáramlás élénkítéséhez, gyorsításához.
A hazai és nemzetközi lízing, faktoring és a leszámítolási bankszolgáltatás végzésére 1988-ban megalapította a Merkantil Bank Rt.-t. 1991-ben megalapította a Kvantum Bank Rt.-t is, azzal a legfontosabb céllal és feladattal, hogy speciális válságmenedzseléssel, valamint reorganizációs tevékenységével a Kereskedelmi és Hitelbank Rt. portfóliótisztítását végezze.
A bank az 1991-ben alapított IBUSZ Bank Rt.-ben 1992-ben 97,5 százalékos tulajdonrész megszerzését követően, 1993-ban a pénzintézet százszázalékos tulajdonosává vált.
A Kereskedelmi és Hitelbank Rt. nagy hangsúlyt fektetett a külföldi kapcsolatok ápolására, létesítésére, ezért 1993-tól külföldi képviseleti hálózatot hozott létre Milánó, München, Moszkva sorrendben. Ezek révén fokozatosan növekedett a bank, illetve a bankcsoporthoz tartozó pénzintézetek ismertsége a célországokban.
A Kereskedelmi és Hitelbank Rt. 1995. május 22-i közgyűlése döntött a bank vezető testületeinek megújításáról, a bank tőkerendezéséről, szétválasztotta az elnök-vezérigazgatói funkciót.
Az 1996-os évvel újabb fordulat következett be a bank életében, hiszen az 1995 decemberében megtartott rendkívüli közgyűlésen a részvényesek döntöttek – többek között – arról, hogy 1996. január 1-jével az IBUSZ Bank Rt.-t beolvasztják az anyabankba, és az Kereskedelmi és Hitelbank Rt. néven működik tovább. Ez a racionális lépés a fejlődés új távlatait nyitotta meg. A bank új stratégiájában megfogalmazottak szerint legfontosabb cél, hogy a Kereskedelmi és Hitelbank Rt. teljes körű lakossági szolgáltatásokat is nyújt, megbízható és stabil univerzális nagybankká váljon. A fúzióval megteremtődött annak a lehetősége, hogy a bank a lakossági piacon is előretörjön, vagyis: a bankszolgáltatások mennyiségi fejlesztését követi a minőségi színvonal emelése.
A Kereskedelmi és Hitelbank Rt. érdekeltségi körébe tartozó pénzintézetek, illetve fontosabb cégek: Kvantum Investment Bank Rt., K&H Brókerház Rt., K&H Lízing Rt., Székház Rt., Limpex Rt., K&H Bankcsoport Nyugdíjpénztár, K&H Befektetési Alapkezelő Kft., K&H Immo-Bill Kft., Agrion Kft.
A Kereskedelmi és Hitelbank Rt. az elmúlt időszakban tudatosan alakította ki piacvezető szerepét a magyarországi projektfinanszírozásban. A bank pénzügyi tanácsadóként, befektetőként, előnyös kondíciókat biztosító hitelezőként, az igények szerinti széleskörú bankszolgáltatások biztosítójaként aktívan részt vesz a közlekedési, távközlési, viziközmű-, energetikai és más projektek megvalósításában.
Forintműveletek terén pénzforgalmi bankszámlavezetés, kártyaszámla-vezetés, garantált csekkszolgáltatás, home banking (kihelyezett ügyfélterminál) szolgáltatás, illetve egyéb pénzforgalmi szolgáltatások mellett forint- és devizabetétek, illetve speciális elkülönített betétszámla-vezetés szélesíti-színesíti a pénzintézet szolgáltatási palettáját.
A bank az ügyfelek részére erős, jól megkonstruált és garantáltan megbízható megtakarítási formaként saját kibocsátású – különböző lejáratú idejű – értékpapírokat is forgalmaz. A Trezor Értékjegy Betéti Okirat fix és változó lekötési lehetőségeket nyújt. A változó kamatozású Aranyeső II. takarékbetétben bármilyen összeg elhelyezhető.
A vállalkozások folyamatos üzletmenetét elősegítő és támogató hitelekkel is rendelkezésre áll a Kereskedelmi és Hitelbank Rt., úgymint folyószámla-, mezőgazdasági célhitellel és éven belüli forgóeszközkölcsönnel (rövid lejáratú eseti hitellel). Természetesen kölcsönt nyújt a bank devizabetét fedezete mellett is.
Fejlesztési célú, éven túli lejáratú hitelkonstrukciók vehetők még igénybe: egzisztenciahitel, állami kamattámogatás mellett a felszámolási eljárások alatt lévő vállalkozások vagyonának megvásárlását segítő hitelek, világbanki hitelek, Phare-hitelek, különböző konstrukciójú országhitelek, infrastruktúra-fejlesztési, vállalkozásjellegű nagy projektek finanszírozására és pénzügyi menedzselésére szolgáló hitelek, az Eximbank által nyújtott export-import tevékenységet finanszírozó vállalkozási hitelek, a gyógyszertári privatizációt elősegítő hitelek.
Új banki termékként igénybe vehetők a Kereskedelmi és Hitelbank Rt. által nyújtott lakás-hitelkonstrukciók, mint a lakásvásárlási, a lakásépítési, a lakásfelújítási és az áthidaló hitel. A gépjármű-finanszírozási hitelkonstrukciók bármilyen típusú és márkájú használt és új személy- és kishaszongépjármű vásárlásához vezetők igénybe. A bank váltóval kapcsolatos bankszolgáltatásokkal és forint-bankgarancia nyújtásával is az ügyfelek rendelkezésére áll.
A bank devizában és valutában nyújtandó szolgáltatása is igénybe vehető, úgymint devizaszámla-nyitás és -vezetés, valutaüzletág, csekkforgalmazás, devizaátutalás, beszedési megbízás, okmányos hitelezés és egyéb devizaforgalmi szolgáltatások mellett devizahitelezés, deviza- és értékpapír-fedezetű hitelek, devizagarancia, valamint exportokmányok leszámítolása devizában.
A Kereskedelmi és Hitelbank Rt. egyéb banki szolgáltatásokat is nyújt: értékpapír-forgalmazás és -transzferálás, tőkeszámla-vezetés, letétkezelés, nemzetközi üzletipartner-kereső szolgálat, konzorciumok szervezése, bankári tanácsadás és széfszolgáltatás.
Legújabb termékeként a bank az ügyfelek figyelmébe ajánlja a saját kibocsátású – készpénzkímélő – bankkártyacsalád tagjait, amelyekkel itthon és külföldön nemcsak készpénzt vehet fel, hanem vásárolhat, illetve szolgáltatásokat vehet igénybe: a nemzetközi Cirrus/Maestro, a belföldi és a nemzetközi EC/MC standard, a nemzetközi Visa Electron, a Visa Classic, a Visa Business, a Visa Gold bankkártya, a Fotex-kártya és a Centrum K&H Áruházi bankkártya. A bank Amex-kártyákat is forgalmaz.
Az egyesített bank új termékeinek egyike a lakossági bankszámla. A hagyományos számlaszolgáltatások – készpénzes műveletek, átutalások – folyamatosan bővülnek, például a szolgáltatói díjak (víz, gáz stb.) közvetlen terheléssel történő kiegyenlítésével. A díjak kiegyenlítésénél a bank az ügyfél által megadott limit figyelését vállalja. A rendszer felkészült a csoportos nagy tömegű bérátutalások fogadására. A bankszámla a kapcsolódó lekötött betéti rendszer segítésével rugalmasan szolgálja az ügyfelek megtakarítási igényeit is.
Az ügyfelek a Kereskedelmi és Hitelbank Rt.-re – megbízható banki termékei és szolgáltatásai révén – mindig, itthon és bankkártyáival szinte a világ bármely pontján számíthatnak.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages