Kereszténydemokrata Néppárt

Teljes szövegű keresés

Kereszténydemokrata Néppárt
(a legkisebb koalíciós párt)
Öndefiníciója: A Kereszténydemokrata Néppárt gyökerei a kereszténység nagy gondolkodói és a pápák szociális tanításain kívül a 30-as évek újjáébredő francia katolicizmusának indításából táplálkoztak. A Kereszténydemokrata Néppárt világnézeti, de nem egyházi és nem felekezeti párt. Világnézete az egyetemes emberi értékek elismerésén és tiszteletén nyugszik, azok szolgálatára és megvalósítására törekszik. Értékrendje középpontjában a felebaráti szeretet és a szociális igazságosság parancsa áll. Az emberi személyiséget tekinti a legnagyobb értéknek, és politikája az ebből eredő erkölcsi törvényekre és a természetjogra támaszkodik.
A KDNP taglétszáma 10 510 fő, helyi szervezeteinek száma 475. A párt tagja lehet minden magyar állampolgár, aki a 18. életévét betöltötte, a párt alapszabályát és célkitűzéseit magáénak vallja, s azok megvalósításáért kész áldozatot is vállalni. Alapszervezetet legkevesebb 10 tag alakíthat. A párt legfelsőbb irányító és ellenőrző szerve az országos választmány. Az országos választmányba 1–1 tagot delegálhatnak a helyi pártszervezetekkel rendelkező országgyűlési választókerületek, 200 főt meghaladó tagság esetén 100 tagonként további 1 választmányi tag küldhető. A párt általános végrehajtó és operatív irányító szerve az intézőbizottság. A párt legfelsőbb végrehajtó szerve az elnökség.
Elnök: Surján László
Társelnökök: Birkás János, Lukács Tamás, Pálos Miklós, Varga László. Az intézőbizottság 27, a választmány jelenleg 117 főből áll.
A pártszékház címe: 1126 Bp., Nagy Jenő u. 5.
Választási eredmény: a KDNP 21 képviseleti mandátumából 3-at egyéni választókerületben, 8-at területi, 10-et országos listán szerzett meg.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem