A táplálékokban előforduló természetes antikarcinogén (rákos burjánzást gátló) anyagok

Teljes szövegű keresés

A táplálékokban előforduló természetes antikarcinogén (rákos burjánzást gátló) anyagok
Antikarcinogén anyagokTáplálékforrás
Aromás izothiocyanátokkelbimbó, káposzta, karfiol
Aszkorbinsavzöldségek, főzelékek, gyümölcsök, burgonya
Karotinoksárgarépa, paradicsom, zöldfőzelékek, gyümölcsök
Kumarinok, laktonokcitromfélék, zöldségek és főzelékek, gabona, gyümölcsök
Flavonoidokgabona, gyümölcsök, zöldségek és főzelékek
Indokolokkelbimbó, káposzta, karfiol
Fenol-savak (koffeinsav, klorogénsav, stb.)kávé, tea, szójabab, zab, alma, burgonya
Proteák inhibitorok (fehérjebontó enzimek gátlói)szójabab, gabona, diófélék, gyökérfélék
Szelénium-vegyületekgabona (szeléniumgazdag talajon termesztett), kagyló, gombák
Tokoferol (E-vitamin)növényi olajok, diófélék, spárga
 

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem