magyar konyha

Teljes szövegű keresés

magyar konyha: gasztronómiai megjelölés, amely a hazai újkori konyhatechnikának olyan nemzetközileg is ismertté vált, összekapcsolódó ételkészítési vonásait takarja, amelyek azáltal keltettek feltűnést, hogy más európai vidékeken részben külön-külön is, de együttes alkalmazásukban biztosan hiányoznak. Ilyen a paprika eluralkodása a fűszerezésben, a hagymás-disznózsíros-paprikás, ill. ezzel kombináltan tejes-tejfölös húsételek, levek készítése. Az ilyen ételszerkesztés a regionális magyar konyhatechnikák egy részéből teljesen hiányzik. A táplálkozás egészét tekintve a különböző magyar vidékek ételkészítési eljárásai és ételeinek érvénye máig sem olyan integrált, hogy néprajzi értelemben egységes magyar paraszti konyháról lehetne beszélni. ( még: nemzeti étel, táplálkozás, táplálkozási táj)
Kisbán Eszter

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem