Lakatos Árpád,

Teljes szövegű keresés

Lakatos Árpád,
jogi doktor, ügyvéd, L. Lajos ügyvéd és Keresztes Etelka fia, szül. 1859. okt. 14. Battonyán (Csanádm.); a gymnasiumot Aradon és Hódmezővásárhelyen végezte. 1877 őszén Budapestre jött az egyetemre jogot hallgatni. Gyakorlatra atyja irodájába ment. Ügyvédjelöltként aztán Budapesten és Kun-Szent-Mártonban működött 1887-ig, mikor (előzőleg a doktori oklevelet megszerezvén) ügyvédi vizsgát tett. Ekkor beutazta Olasz- és Francziaországot, Svájczot, Ausztria nagy részét és Battyonyán ügyvédi irodát nyitott, hol folytatja gyakorlatát.
Mint jogász írta első tárczaczikkeit a Független Hirlapba Mokra Pista álnév alatt; írt aztán életképeket és egyéb tárczaczikkeket a P. Naplóba s az Ország-Világba, majd satirikus, politikai s humorisztikus versei a Bolond Istókban jelentek meg. Mint szenvedélyes pomologus előszeretettel foglalkozik a kertészeti irodalom terén; ide vágó czikkei, a Gyümölcskertész cz. lapban jelennek meg.
1891. febr. 1. a Battonya és Környéke cz. hetilapot alapította és június 28-ig szerkesztette.
Önéletrajzi adatok.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem