Kalács

Teljes szövegű keresés

Kalács, ünnapi sütemény. Következő módon készül: miután az élesztőt kis tej és cukorral kelesztik, 10 deka vajat egy egész tojással habosra keverve 1 liter finom liszt, egy tojás, kis só, negyed liter tej, 4 darab cukor hozzátételével lágy élesztő tésztát dagasztanak, melyet 1 órai kelesztés után 3 vagy 4 ágban fonva és újból kelesztve mérsékelt meleg mellett megsütnek.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages