Darálás
Darálás (Schroten). A műőrlésnél a buza fokozatos felaprításának első folyamata. A darálást tökéletesebb berendezésü malmokban ez idő szerint először durvábban s azóta fokozatosan finomabban rovátkolt hengerek között többszörösen - tökéletes műőrlési rendszer mellett 5-7-szer - ismétlődve viszik végbe, hogy a buza korpahéját kiméljék, továbbá hogy szép darát, de lehetőleg csak kevés lisztet nyerjenek. A darálási műveletek alatt ugyanis a buzaszem tartalma, a magfehérje mint dara és derce kitörik, miáltal a buzaszem mindinkább laposabbá válik, mig végre a korpahéjak nagy része nagyobb levélkék alakjában visszamarad. A D.-nak termékei különféle dara és derce, továbbá a fentebb említett korpahéjak, amely utóbbiak a kiőrlés után a kereskedelmi durva korpát szolgáltatják. A D. alatt kevés liszt is keletkezik, de ezek a lisztfajok sötétek. A D.-sal sikerül tehát a korpahéjak nagyrészének a magfehérjétől való elkülönítése, amit hámozási művelettel elérni nem lehet. - D. szóval jelzik az értelem nélkül elhadart beszédet is.