jelentkezés

Teljes szövegű keresés

jelentkezés főnév -t, (-ek), -e [ë, e]
1. A jelentkezik (1–3) igével kifejezett cselekvés; az a tény, hogy vki jelentkezik (vhol, vmire). Levélben, telefonon való jelentkezés; személyes jelentkezés; kötelező, önkéntes jelentkezés; vmely feladatra, munkára, szolgálatra, tanfolyamra, útra, vállalkozásra, vizsgára jelentkezés; felvételre való jelentkezés; felelésre, felszólalásra, hozzászólásra (való) jelentkezés; főnökénél való jelentkezés; a rendőrségen való jelentkezés; a pályázók, a tanulók jelentkezése; a telefonközpont jelentkezése; jelentkezését elfogadták, nyilvántartásba vették.
2. (átvitt értelemben) A jelentkezik (4) igével kifejezett történés, jelenség; az a tény, hogy vmi jelentkezik; vminek feltűnése, megjelenése, megmutatkozása. A betegség (tüneteinek) jelentkezése; a (szülési) fájdalmak jelentkezése; a nehézségek jelentkezése; a peronoszpóra jelentkezése.
jelentkezési.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem