gesztenyepüré

Teljes szövegű keresés

gesztenyepüré főnév gesztenyepiré
A hámozott, puhára főzött, szitán áttört szelídgesztenyéből készült, cukorral, esetleg tejjel, rummal összekevert püré, melyet többnyire tejszínhabbal tálalnak. Gesztenyepürét csinál. || a. Ennek egy kistányérnyi, egy adagnyi mennyisége. Együnk egy gesztenyepürét.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages