aranygaluska

Teljes szövegű keresés

aranygaluska főnév (konyhaművészet)
Finom kelt tésztából készült étel; a tésztát apróra kiszaggatják, egyenként vajban v. zsírban megmártják, dióval és cukorral v. mazsolával, fahéjjal meghintik, két v. több sorban egymás fölé rakják és az egészet kisütik; gyak. sodóval tálalják.
aranygaluskás.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem