90. Debrecen, 1849 január 19. Kossuth elrendeli, hogy a katonai elhelyezésekkel kapcsolatos felterjesztéseket ne a Bizottmányhoz,…

Teljes szövegű keresés

90.
Debrecen, 1849 január 19.
Kossuth elrendeli, hogy a katonai elhelyezésekkel kapcsolatos felterjesztéseket ne a Bizottmányhoz, hanem közvetlenül a hadügyminisztérium táborkari osztályához küldjék.
Minden polgári és katonai hatóságokhoz és kormánybiztosokhoz!
Miután a hadseregek nagyobb vagy kisebb testületét illető elhelyezési változtatások egyedül a hadügyministeriumi táborkari osztály hivatalos intézkedési köréhez tartoznak, és ugyan ez okból ollyatén jelentések és felterjesztések által, mellyek a táborkari osztálynak elmellőzése mellett csak a honvédelmi bizottmányhoz irányozvák, nemcsak az előlírt hivatal legfontosabb teendői teljesítésébent hátráltatnék, hanem átaljában a közügyre nézve tetemes kárral járó zavar okoztathatnék: komolyan felhivatnak annál fogva minden hatóságok, jelesen kormánybiztos urak, hogy ezentúl mindennemű katonai elhelyezési változás, vagy egyéb illyetén intézkedésekre vonatkozó jelentésüket, s illetőleg felterjesztésöket egyenesen a hadügyministeri táborkari osztály igazgatóságának beküldeni hazafiúi kötelességüknek ismerjék. E tárgybani intézkedések ezentúl a mondott táborkari osztály elnökségétől lévén kiadandók.
Közlöny, január 20.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem