340. Debrecen, 1849 március 7. Kossuth utasítása a hadügyminisztériumnak, a tiszafüredi térparancsnokság rossz munkájáról.

Teljes szövegű keresés

340.
Debrecen, 1849 március 7.
Kossuth utasítása a hadügyminisztériumnak, a tiszafüredi térparancsnokság rossz munkájáról.
E napokban kétszer járván Tiszafüreden, a városban kimenetelem és bejövetelem alkalmával tapasztaltam, hogy a rendszabályok a katonaságra nézve nem teljesíttetnek úgy, mint azt a ministerium kivánja s elintézi; minthogy a csapatjoktól eltévedett vagy elszökött katonák számosan s csoportokban gyűlnek ide, annélkül, hogy azoknak tüsténti visszaküldetésök végett a kellő lépések megtétetnének. Miből azt kell következtetni, hogy a helybeli térparancsnokság vagy nem akarja, vagy nem tudja kötelességét sikeresen teljesíteni.
Felhíva látom annak okáért magamat a ministeriumot fölkérni, hogy a helybeli térparancsnokság olly egyént kinézni szíveskedjék, kinek erélyes eljárása által az ebbeli rendetlenségeknek egyszer mint másszor határozottan elejök vétetik.
Ered. fogalm. O. Lt. Kossuth-Polizei-Akten. 630.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem