Tyúktömés.

Full text search

Tyúktömés. Franciaország példájára, hol a Martin-Odile-féle tömőgép már régebben alkalmazásban van, nálunk is felkarolták a tyúkoknak tömés által való mesterséges hízlalását. Tömésre rendszerint árpa- vagy tengeridarát használnak, melyből hígított tejjel pépet készítenek s naponta háromszor pontos időben szivattyuszerkezettel juttatják az állatt begyébe a pontosan szabályozható pépanyagot. Az állatok kicsinyben egyenkint kézbe vétetnek vagy körfortó ketrecekben (épinette) elhelyeztetnek, miáltal a munka annyira meggyorsul, hogy egy begyakorolt egyén óránkint 200-300 tyúkot tömhet. A hízlalás rendszerint 21 napig tart. Az ily rendszerrel tömött állatok húsa igen ízletes lévén, pecsenyéül drágán fizetik.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me