Palackozás.

Full text search

Palackozás. A bort palackozni csak teljesen érett állapotban szabad, mert különben a palackokban üledéket ver s a kitöltésnél zavaros italt szolgáltatna. Legcélszerübb ez okból a P. előtt egy kis próbát pár napig meleg helyen állani hagyni v. pasteurozni s csak azon esetben, ha a bor nem zavarodott meg, láthatunk a P.-hoz, mi célra különböző töltő és dugaszoló gépek vannak használatban. A bor befogadására: a bordeauxi alaku palack vörös, a rajnai alaku palack fehér boroknak való, azonkivül jellemzetes alakuak még a tokaji, sherry, port és champagnei palackok s végül az olasz flaschettik; a külföldiek megszokták már, hogy a borok mindig ezen minőségüknek megfelelő palackokban kerülnek piacra s a változtatás csak hátrányos volna.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me