DR. ÓNODI

Full text search

DR. ÓNODI
DR. ÓNODI-SZŰCS ZOLTÁN GUSZTÁV, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára, a napirendi pont előadója: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Az előző expozét látva az én előterjesztésem sokkal prózaibb, és sokkal kevésbé lesz emelkedett, úgyhogy elnézést kérek előre is, de maga a téma az, ami miatt ennek ilyennek kell lennie, ezért is csak technikai információkkal tudok önöknek szolgálni.
Tehát ami ma itt a parlament előtt van, az egy magyar jogrendbe való illesztése egy szerződésnek. Ennek a gyökerei 2005-ből származnak, 2005-ben fogadta el a WHO a nemzetközi egészségügyi rendszabályokat. Ez 2007 júniusától lett egyébként érvényes, és a magyar jogrendbe 2009-ben a XCI. számú törvénnyel került be. Ma csak arról van szó, hogy ennek van egy melléklete, amely a sárgaláz elleni védőoltást szabályozza, és az új szakmai irányelvek alapján már nem szükséges az, hogy tízévente megújítsuk a védőoltást, mert úgy tűnik, hogy a 30-35 évvel ezelőtt beoltottaknál is elég magas szinten van az ellenanyag a vérben ahhoz, hogy ne kelljen újraoltani őket. Ezért csupán csak annyi történik, hogy a NER ezt módosította, most pedig szeretnénk ezt újra átvezetni a magyar jogrendbe.
Úgyhogy kíváncsian várom, hogy ebben az ügyben lehet-e bármilyen politikai probléma, állok a tisztelt ellenzék és a képviselő hölgyek, urak rendelkezésére. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir