DR. POLT PÉTER

Full text search

DR. POLT PÉTER
DR. POLT PÉTER legfőbb ügyész: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A képviselő úr helyesen tette, hogy ezt a kérdést, ami a 168 Órában jelent meg egyébként, itt a parlamentben is felteszi, vagy írásban is hozzám fordulhatott volna. Azt hiszem, pár félreértést így el lehet oszlatni.
Természetesen, ahogy ön is utalt rá, a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálta mind az alapügyet, mind pedig az esetleges kiszivárogtatást. Az alapüggyel kapcsolatban - a kérdésének egyik része erre vonatkozott - a vádirat, amelyben Mengyi Rolandot és hat társát megvádolták, és immár bírói szakban van az ügy, a vádirat részletesen tartalmazza azokat a tényeket, amelyeket meg lehetett állapítani a pályázat kiírásával kapcsolatban.
Az kétségtelen tény, hogy Mengyi Roland kereste meg Köpeczi-Bócz Tamást, aki ezt a megkeresést továbbadta a főosztályvezetőjének, majd ezután lett kiírva a pályázat. Azonban e tényeken túlmenően a minisztérium részéről eljáró személyeknél büntetőjogi felelősséget nem lehetett kimutatni. A másik oldal büntetőjogi felelőssége kimutatható, és mint ahogy említettem, már a bíróság előtt van.
Ami pedig a kiszivárogtatást illeti, valóban részletesen foglalkozott ezzel a Központi Nyomozó Főügyészség. Azt állapították meg, hogy a terhelteknek tudomásuk lehetett arról, hogy van eljárás, ez egyébként széles körben ismertté vált a NAV működése során. Az azonban, hogy titkos információszerzés is folyik az ügyben, csak következtetés útján volt megállapítható részükről. Arra vonatkozóan nem merült fel adat, hogy ez a minisztériumból kiszivárgott volna.
Ami pedig a Tamás nevű személyt illeti (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), az eljárás adataiból kitűnik, hogy az egyik Tamás keresztnevű vádlott az, akiről szólnak ezek a telefonbeszélgetések. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir