MESTERHÁZY ATTILA

Full text search

MESTERHÁZY ATTILA
MESTERHÁZY ATTILA (MSZP): Nagyon szépen köszönöm. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Fura a házszabály, úgyhogy így egy korábbi megjegyzésre egy jó órával később tudok reagálni.
Banai államtitkár úr rövid hozzászólása inspirált egyik oldalról. Ugye, azt mondta, hogy ez egy kormányváltás utáni idézet a miniszterelnök úrtól. Ez így igaz. Én úgy értettem, mintha ön azt mondaná, hogy így két hónap alatt önök már rendbe is tették az országot 2010-ben, és erre utalhatott a miniszterelnök. Ezért hadd olvassam föl még egyszer: „Magyarország lassan világbajnok lesz a kiadások lefaragásának tekintetében. Ha önök megnézik, hogy mi minden történt” - és egy kis hangsúlyt hadd tegyek ide - „az elmúlt egy esztendőben Magyarországon” - 2010 júliusáról beszélünk, tehát akkor 2009 júliusától kezdve - „a pénzügyi stabilitás helyreállítása érdekében, akkor valószínűleg ezt túlzás nélkül minősíthetik világrekordnak.”
A világrekord általában nem negatív minősítés a magyar nyelv szabályai szerint. Tehát erre utaltam a vitában, hogy mindenki refrénszerűen azzal állt föl, hogy bezzeg 2010 előtt milyen szörnyű állapotokban volt a gazdaság, az önök által megválasztott miniszterelnök pedig pont az ellenkezőjét mondja a kormányváltás utáni első nyilatkozatában.
És csak azért, mert Soltész úr is mindig megemlékezett erről, akkor most a jegyzőkönyv számára én is megemlékeznék róla, hogy Soltész úr megunta a vitát, és már egy fél órája elhagyta a termet, és nem akar velünk vitatkozni. Ez szégyen és csúnya dolog és pfúj. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir