MESTERHÁZY ATTILA

Full text search

MESTERHÁZY ATTILA
MESTERHÁZY ATTILA (MSZP): Nagyon szépen köszönöm. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Három megjegyzést szeretnék tenni, amiből kettő Soltész államtitkár úr korábbi megszólalásához kötődik. Államtitkár úrtól egy picit több - hogy fogalmazzak? - intellektust várnék el. A hozzászólása, amiben az MSZP-t ostorozta, tényleg olyan egyszerű volt, mint az ék. Jött itt a különböző sorosozással meg hogy ki kinek a gazdája. Ez már egészen, hogy mondjam, egyszerű politikai diskurzust feltételez, és akkor nem akarnék durvábban fogalmazni. Annyit azért hadd jegyezzek meg, hogy nem a mi alap-infrastruktúránkat finanszírozta Soros. A mi frakciónkban nincsenek Soros-ösztöndíjasok, ebből kifolyólag Soros György nem is a gazdánk. Mi egyszerűen azzal nem értünk egyet, hogy önök be akarnak zárni egyetemeket Magyarországon. Szerintem ez egy teljesen különböző dolog.
Azzal meg önök számoljanak el, hogy önöknek ki a gazdája, ha már ön ezt felvetette. Az látszik, hogy önök folyamatosan cserélik a gazdáikat, egyszer Simicska Lajos, egyszer Mészáros Lőrinc vagy éppen valaki más, aki éppen a politikai érdekeiknek jobban megfelel, de valószínűleg ez a diskurzus nem visz előre minket a költségvetés tárgyalásakor.
A másik, hogy el kéne döntenie a kormánynak és a fideszes hozzászólóknak, hogy mi a probléma. Most azt mondják, hogy mi majdnem Görögország sorsára jutottunk 2009-10-ben, és önök micsoda fantasztikus eredményt értek el. Akkor önöknek hadd olvassak fel egy idézetet, ami így hangzik: „Magyarország lassan világbajnok lesz a kiadások lefaragásának tekintetében. Ha önök megnézik, hogy mi minden történt az elmúlt egy esztendőben Magyarországon a pénzügyi stabilitás helyreállítása érdekében, akkor valószínűleg ezt túlzás nélkül minősíthetik világrekordnak.” - 2010. VII. hó 21., Angela Merkel és Orbán Viktor közös sajtótájékoztatóján a magyar miniszterelnök így vélekedett arról az egy évről, amit önök most negatív színben pellengérre próbálnak állítani. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps az MSZP soraiból.)
(10.50)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir