KEPLI LAJOS

Full text search

KEPLI LAJOS
KEPLI LAJOS (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Egy nem annyira elhanyagolható része ennek a javaslatnak az az önök által, Fidesz-kormány által újonnan kivetendő adónem, amit nem direktben, törvényi szabályozás keretén belül vetnek ki, hanem az önkormányzatokra testálják át úgymond annak a lehetőségét. Ez pedig a közterületi reklámok megadóztatásának a lehetősége, amely a közelmúltban egy törvényjavaslat formájában kiszivárgott a sajtó felé, hogy önök meg szeretnék szüntetni teljes egészében az óriásplakátok rendszerét Magyarországon, vizuális környezetszennyezésre hivatkozva. Úgy látszik, most már a vizuális környezetszennyezés nem annyira fontos, amennyiben ez bevételi forrást generálhat a központi költségvetésnek. Ennek a mértéke a javaslat szerint maximum 12 ezer forint négyzetméterenként és évente, ami egy 12 négyzetméteres, átlagos óriásplakát esetén 144 ezer forintot jelent. Az óriásplakátcégek nagy részét, főként a kisebb cégeket ez teljes egészében kivéreztetheti, és sok száz vagy sok ezer munkahely szűnhet meg ezáltal.
Teljesen egyértelműen látni a mögöttes szándékát a kormánynak, hogy az az egy-két óriáscég, akiket önök tettek óriáscéggé, akik hirdetésekkel foglalkoznak, megmaradjanak; és a kisebb cégek, akik esetleg ellenzéki pártoknak is biztosítanának lehetőséget politikai megjelenésre a választási kampányban, addigra, mire odaérkezünk 2018 tavaszára, ne is legyen lehetőségük már óriásplakátokat, óriásplakát-táblákat üzemeltetni, mert hiszen nem fogja nyilvánvalóan megérni nekik az adó bevezetése után fenntartani ezeket a táblákat. Ahogy a médiában elkezdődött már a totális véleménydiktatúra, a teljes kormánypárti egyoldalú tájékoztatás, úgy ezt most a közterületi reklámok területére is át kívánják vinni. Ez az adó ezt a célt szolgálja, semmilyen más értelmes magyarázat nincs arra, hogy miért akarják ilyen horribilis adóval sújtani a közterületi reklámokat.
A Jobbik természetesen ezt ebben a formában - a véleményünk teljes elnyomását - nem fogja tudni támogatni. (Taps a Jobbik soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir