SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Ha nem veszi zokon, elnök úr, akkor élnék a lehetőséggel. Köszönöm szépen a szót. Azt az egyet tessék nekem elmondani, akár a mostani lehetőség után, hogy ha nincs ügynöklista, akkor milyen kockázatokat rejt az elfogadása és a tárgysorozatba vétele ennek a jogszabálynak. Akkor minden további nélkül bemehetünk a nemzeti irattárba, és minden további nélkül lehetőségünk van arra, hogy megnyissuk ezeket. Mert ha a tárgysorozatba vétel megindul, akkor még mindig megvan a lehetőség arra, hogy akár módosító indítvánnyal, akár kiegészítő javaslattal éljen a Fidesz-KDNP. De jelen pillanatban, minden tiszteletem kifejezése mellett, szánalmas ez az érvelés, mert gyakorlatilag tartoznak a magyar társadalomnak, tartoznak a szüleinknek, a nagyszüleinknek, a rokonainknak ezzel. Egyszerűen érthetetlen az, hogy ezt a tartozásukat miért nem akarják leróni.
Milyen jobboldali kormánynak vallják magukat, milyen keresztény, konzervatív értékeket képviselő kormánynak vallják magukat, hogyan állíthatják magukról azt, hogy a korábbi kommunista rendszerrel bármilyen ellentétet tudnak felmutatni, ha takargatják ezeket a bűnösöket, ha bújtatják őket? Ez egy kollaboráns magatartás. Ez az a magatartás, amikor a bűn részesévé válnak, amit ők elkövettek, azáltal, hogy nem akarják kiadni, pedig rendelkezésükre állnak ezek az információk.
Arra kérem a Fidesz-KDNP-ben politizáló képviselőtársaimat, gondolják meg a sorsukat, vajon ez-e önök felé az elvárás a választóiktól. Ez-e az elvárás azoktól, akik a Fidesz-KDNP-re szavaznak, hogy önök ilyen szavazási magatartással ellehetetlenítsék azt az ellenzéki törekvést, amire már a többedik próbálkozást próbáljuk behozni a parlament elé, mint arra Szávay képviselőtársam is rámutatott.
Kérem, hogy a holnapi nap folyamán a tárgysorozatba vétel lehetőségét megszavazni szíveskedjenek, és teremtsék meg annak a lehetőségét, hogy a magyar társadalom lezárja végre valamikor a rendszerváltást, bár szemlátomást úgy tűnik, hogy a magyar rendszerváltást akkor fogjuk lezárni, ha egyszer s mindenkorra elzavarjuk az abban részt vevő pártokat, akik 26 éve dugdossák az azt megelőző 45 év bűnöseit.
Köszönöm a szót, elnök úr. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir