L. SIMON LÁSZLÓ,

Full text search

L. SIMON LÁSZLÓ,
L. SIMON LÁSZLÓ, a Miniszterelnökség államtitkára: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Egészen döbbenetes volt a ma reggeli napirend előtti felszólalása is. (Gőgös Zoltán: A milliárdok a haveroknak! - Dr. Harangozó Tamás: Mesélj a bekötőútról! - Az elnök csenget.) Azt is mondhatnám, hogy demagógiacunami volt, tisztelt képviselő úr (Heringes Anita: Fáj az igazság, államtitkár úr?), és egészen döbbenetes az (Gőgös Zoltán: A felcsúti vasút.), hogy önök mennyire nem akarják tudomásul venni, hogy valójában mi van ebben az országban, milyen válságterületekkel küzd Európa, és hogy erre milyen normális, tisztességes, emberséges és politikailag is megvalósítható válaszokat kell adni. (Dr. Szakács László: Kisvasút, az kell az országnak.)
Ön arról beszél, hogy a kormányzati propagandagépezettel szemben a valóságos problémákról kell beszélni. (Dr. Harangozó Tamás: Mondj egyet! - Gőgös Zoltán: A felcsúti vasút…) Önök nem hajlandók belátni azt, pontosabban be is látták azt magukban, hogy mennyire igazunk volt akkor, amikor a bevándorlási problémára fölhívtuk a figyelmet, csak közben önök is szembesültek azzal, hogy Európa utolért bennünket, hogy a probléma még súlyosabb annál, mint amit mi hónapokkal ezelőtt elkezdtünk mondani. Amikor önök azt mondták, hogy ez trükközés a számokkal, amikor önök arról beszéltek, hogy itt valójában nincs is bevándorlási probléma (Dr. Harangozó Tamás: Beszélj a szegénységről!), csak a kormány a valóságos problémákról akarja elterelni a figyelmet (Gőgös Zoltán: Az egészségügyről! - Dr. Harangozó Tamás: Beszélj a bekötőutakról! - Heringes Anita közbeszól.), akkor nem gondolták azt, hogy valójában európai méretű, Magyarország mozgásterén messze túlmutató a valóságos válság. (Dr. Harangozó Tamás: Mesélj a bekötőutakról!)
Tisztelt Képviselő Úr! Akkor, amikor a hétvégén Ausztria és Franciaország (Dr. Harangozó Tamás: Magyarországról beszéljen, államtitkár úr!) gyakorlatilag lezárta a határait…

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir