APÁTI ISTVÁN

Full text search

APÁTI ISTVÁN
APÁTI ISTVÁN (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Úgy gondolom, nem a lengyel gazdákban kell keresni a felelőst, hanem a magyar agrárvezetésben.
Másrészt pedig, államtitkár úr, ön felkészületlen és tájékozatlan, és még rádiót sem hallgat. Ugyanis szeptember 16-án a Kossuth rádió reggeli műsorában az ön minisztere, az ön főnöke elismerte, hogy nekünk is meg kellett volna igényelni ezt a támogatást. És ne vezesse félre a termelőket és a közvéleményt! Az a 3,1 milliárd forint, amiről ön beszél, az teljesen más jogcímen, teljesen különböző lehetőség, semmi köze az árukivonási vagy a be nem takarítási támogatás igényléséhez.
Annak a 125 millió eurónak a ránk eső részét így is, úgy is eltapsoltuk, elvesztettük a lehetőségét, azt már nem fogja nekünk kifizetni senki. A 3,1 milliárd forint döntő többsége, tisztelt államtitkár úr, tudja, kikhez fog vándorolni? A tészekhez, a milliárdos tészvezetőkhöz és a léüzemekhez. Ezt egyébként az agrárkamara elnöke informálisan, belső beszélgetésekben már el is árulta bizonyos termelői köröknek. Úgy látszik, ezek az információk is hamarabb eljutnak hozzánk, jobbikosokhoz, mint önökhöz.
Egy lépést kell még megtenni az ön miniszterének és mindenkinek, aki ebben felelős: lemondani. Ezt nemcsak kérjük, hanem követeljük a magyar termelők nevében: ha kell, magánvagyonukkal felelni ezért a bűnös mulasztásért.
Mindenesetre azt kívánom önöknek, minden rosszindulat nélkül (Az elnök csenget.), hogy annyi pénzből éljenek önök idén, mint amit az almatermelők haszonként realizálni tudnak. Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir