SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Én Boldog képviselő úr mondatai közben kértem szót, bár nem akartam már a vitában részt venni. A Szatmáry képviselő úr által elmondott adatok, amiket itt bemutatnak, tényleg aggasztóak, és érdemes megvitatni azt, hogy mi az eszköze az adóelkerülés megelőzésének. Az a kérdés, ha ez a kizárólagos terv, akkor ez megfelelő eszköz-e ahhoz, hogy el lehessen kerülni az adót. Mert mindig van más megoldás. Ha 50 milliárd fölötti cégeket akarunk megadóztatni, akkor majd osztódni fognak, vagy bármi más megoldást találnak. Osztódni fognak jogi személyre. Nem lehetséges, hogy ez megoldás? Tehát biztosan megelőzzük ezzel az adófizetést?
Azért Boldog képviselő úr mondatai közben jutott ez eszembe, mert elnézést kérek, de tényleg nem a kis családi vállalkozások jutnak az eszembe. Hát Kétpón hány Tesco van vagy hány Spar? Vagy Kuncsorbán hány Spar van? Tehát nem ott jelentkezik ez problémaként, hanem a 10 ezer fölötti településeknél, ahol megjelenik már ez is, meg az is. Az a baj a 10 ezer fölötti településeken ebben az esetben, hogy ahol már megjelent a Tesco, ott nagy eséllyel már van egy Reál is, Coop is, CBA is, és az már ugyanúgy árt a kis- és középvállalkozásoknak. A 3 ezres, 4 ezres településméretig, amikor nem jelenik meg ezek közül egyik sem, vagy maximum csak egy pici franchise-zal jelenik meg, mint ahogy példaként elhangzott a képviselő úr szavaiban, ez nem jelentkezik konkrét veszélyként.
Ezért van az, hogy ott, ahol védeni akarjuk a kis- és középvállalkozásokat - az 5 ezer fölötti, de inkább 10 ezer fölötti településeken -, ott már rendszerint van Tesco is, van Spar is, vagy van más, a környező településekről ezt jól tudjuk, és ez ugyanúgy veszélyt jelent a családi vállalkozásokra, mint a nagy. Tehát emiatt van nekem aggályom, és innen jön az a gondolatom, hogy nem egészséges ez a szabályozás, de megértem az indokokat. Köszönöm.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir