GŐGÖS ZOLTÁN

Full text search

GŐGÖS ZOLTÁN
GŐGÖS ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. A dolgozókkal kapcsolatban annyit, hogy 2010 és ’13 között 15 ezerrel csökkent a kereskedelemben foglalkoztatottak száma, alkalmazottak száma, és nagyjából az idén 2 százalék lesz a bővülés. Most önök erre tettek 6 százalékos adót. Tehát ez nem normális, azt semmi nem magyarázza meg. Az se magyarázza, hogy számtalanszor beleszaladtunk, és mindig visszakaptuk visszamenőleges jogalkotási problémában. Itt megint erről van szó, a világörökségi dolgoknál. Miért kell ezt csinálni? Miért? Meg kellett volna akkor mondani, amikor hármasával vágták a szalagot az összes ilyen nagynál a fideszes polgármesterek, örültek a munkahelynek, örültek a többinek. Kétarcúak, államtitkár úr, kétarcúak! Az összes fideszes polgármester azért hajtott (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Miről van szó?), hogy nála legyen a legnagyobb Tesco meg a többi. Mindenki arra hajtott. Most akkor ezt próbálja ránk visszatolni? Akkor mi van a földekkel, térjünk már vissza! Mi van a Hortobággyal? A kis családoktól vették el a földet azért, hogy nagyoknak adják. Akkor most hogyan vagyunk? Tehát ez egy teljesen kiforgatott logika. Nem, ez itt egy dologról szól megint, a pénzről. Tehát hiába magyarázzák, ez arról szól.
Font képviselőtársamnak, Sanyinak annyit szeretnék mondani, hogy én világosan fogalmaztam, hogy a válságidőszakban kellett volna bezárni ezen törvény alapján (Font Sándor: Ti kormányoztatok!), ha áttesszük a gazdaság másik területére, az autógyárakat, amikor mind veszteséges volt, de hajlandók voltak a tulajdonosok meg a bankok meg egyéb mögéjük állni. Az összes húsipari céget Magyarországon be lehetne zárni ez alapján a szabály alapján, pedig ott mostanában nem nagyon van innováció, mert pályázat sincs. Úgyhogy innentől kezdve ez egy hibás gondolkodás, mert ameddig egy tulajdonos hajlandó veszteséget finanszírozni nyilván - mert ott is az volt, tették bele a pénzt. Körül kell nézni, csak az élelmiszeriparban mennyi ilyen van.
Tehát nem ez a megoldás. A megoldás az, hogy meg kell erősíteni a beszállítói kört, hogy ne tudjanak visszaélni a hatalmukkal. De önök nem ezt csinálják, hanem azt is szétverik, most pontosan azon vannak. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir