BOLDOG ISTVÁN

Full text search

BOLDOG ISTVÁN
BOLDOG ISTVÁN (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Képviselők! Z. Kárpát Dániel utolsó pár mondatát kivéve a szívemből beszélt. Így aztán Szelényi képviselő asszonynak már nem válaszolnék arra a sok dologra, amit fölvetett, és amiről azt gondolom, hogy nem volt igaza egyáltalán.
Józsa képviselő úr, úgy látom, hogy Pakson a 6 milliárdot biztos a humoráért is kapta, nem csak a jó hegesztésért. Végig vártam, mikor fog áttérni a beszédében arra, hogy miért is nem támogatják ezt a javaslatot, végül csak kibújt ez a dolog. Sőt, az LMP-nél is előjött, állítólag mi kisvállalkozás-ellenesek vagyunk, nem támogatjuk ezzel a kisvállalkozásokat. Én egyet nem értek: az egész költségvetési vitában végig arról beszéltek, hogy nem támogatjuk a kisvállalkozásokat. Most hoztunk egy javaslatot, amivel pont a kicsiket tudjuk előnybe hozni, mert ez pont a kicsiket hozza előnybe valamilyen szinten, illetve a közepes boltokat. Erre is azt mondják, hogy nem támogatjuk a kicsiket.
Ne haragudjanak, de pont egy csomó kisvállalkozást fog támogatni. El kell mondjam, hogy például a Reál üzletláncnak egy csomó családi vállalkozás a beszállítója, így működnek együtt. Nálunk is működik ilyen. Tehát nem kéne azért elítélni egy bolthálózatot, ha ebbe bevesz családi vállalkozásokat, ilyeneket tud működtetni. Az pedig különösen nagyon jó, hogy két év után azokat a cégeket, amelyek veszteséggel működnek, meg kell szüntetni. Mert nem hiszek abban, hogy akkor abbahagynák a működést. Ha egyébként meg, kedves képviselőtársam, úgyis abbahagyják, ha veszteségesek, akkor miért fáj, ha most kikötjük ezt a két évet? Hát, ha ők úgyis abbahagyják, akkor nem számít a két év.
Igenis fontos kikötni, hiszen bárhogy is hoztunk mindenféle törvényt, hogy nem szabad lenyomni az árakat a beszerzési ár alá, mindenki láthatja, hogy olyan áron árulnak a Tescóban és az egyéb ilyen nagy szupermarketekben, ami már a termelői ár alatt van. Legalább itt, magunk között legyünk őszinték! Egy csomó olyan áru van, ami termelői ár alatt van. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir