DR. NAGY ISTVÁN

Full text search

DR. NAGY ISTVÁN
DR. NAGY ISTVÁN földművelésügyi minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselő Asszony! Meg tudom erősíteni miniszter úr szavait: a rendszer működőképes, hiszen egy új, felálló rendszer áll be nap mint nap, és teszi azt a dolgot, ami az egyik legfontosabb Magyarországon, hogy a környezetvédelem, a hulladékgazdálkodás a lehető legjobb módon zajlódjék.
Nagy hangsúlyt fektet a 2013. január 1-jén elfogadott törvény a hulladék-keretirányelvben a tagállamoknak kötelezően teljesítendő hasznosítási arányok megvalósítására. 2015. január 1-jére kötelező kialakítani az elkülönített hulladékgyűjtési rendszereket. A hasznosítási arányok teljesítését segíti továbbá, hogy a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás területén előírásra került a fokozott önkormányzati szerepvállalás. Azt hiszem, ez is teljesen új felfogás, hiszen korábban, addig, míg külföldi szolgáltatók végezték ezt a feladatot, vitték el a profitot, a hasznot ebből a szektorból, addig az önkormányzat szerepvállalásával el lehet érni azt, hogy az itt keletkező profitok segítsék az önkormányzat egyéb területein lévő feladatok vállalását.
Valóban átmeneti időszak van, az átalakulás időszaka van, és amennyiben a települési önkormányzatok nem tudják ellátni az önkormányzati törvényben is megfogalmazott hulladékgazdálkodási feladatukat, a kormány és a katasztrófavédelmi hatóság segítik a megfogalmazott feladatok végrehajtását, azaz a kormány és a katasztrófavédelmi hatóság készen áll arra az esetre, ha valamely önkormányzat nem tudja biztosítani a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást. Ennek megfelelően azt tudom önnek mondani, hogy a Földművelésügyi Minisztérium és a kormány döntésének következtében a megvalósult jogszabályoknak köszönhetően nem lesz Magyarország területén hulladékgazdálkodási közszolgáltatás nélküli település.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir