GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Államtitkár úr, biztosan tudja, június 2-án az Európai Bizottságnak ilyen országspecifikus ajánlatai, gazdasági ajánlatai vannak arra vonatkozóan, hogy mit is kellene tenni az adott országokban. Ha én jól emlékszem, Magyarországot érintően hét pontban foglalták ezt össze; többek között olyan pontok vannak ebben, amelyek az államadósság csökkentésére szólítanak fel. Tudja, az, ami év végén 79,2 százalék volt, most tavasszal meg 85 százalékot ért majdnem el. Na, ennek a csökkentését vagy a vállalkozások hitelezését érintő megkönnyítési folyamatokról szól, vagy épp olyan dolgokról, amelyek az adórendszer egyszerűsítéséről, a beruházások ösztönzéséről, és még sorolhatnám mindazt, ami a gazdasági kérdéseket érinti. De egészen más felületen foglalkozik azokkal a kérdésekkel is, amelyek a jövőt érintik, például a kiskorú gyermekeknek az iskolában való létének megerősítéséről, az ottlét szükségszerűségéről vagy a foglalkoztatás fenntarthatóságáról. Na most, öntől legkiváltképp az első négy említett példán keresztül erről szeretnék érdeklődni.
Az egyik része a dolognak az, hogy a miniszter úr azt mondta a bizottsági ülésen, hogy egy teljesen új struktúrát akar kiépíteni a foglalkoztatási szervezet tekintetében. Hát önök már az elmúlt négy évben szétzúzták, most kíváncsi lennék arra, hogy milyen irányba kívánnak elmozdulni, mi fogja majd hozni azt az egymillió új munkahelyet - tudja? -, amiből eddig szinte semmit nem sikerült tenniük, csak a gazdaságilag elüldözöttek meg a közmunkában, főleg a téli közfoglalkoztatásban számon tartottak esetében történik meg a statisztikán keresztül a visszaigazolódás.
(A jegyzői székben dr. Tiba Istvánt
Móring József Attila váltja fel.)
A másik része az, hogy valójában mit akarnak tenni annak érdekében, hogy a közfoglalkoztatottak valós elhelyezkedési aránya nőjön.
És egy egyszerű megjegyzés a végére. Ez pedig az, hogy nemcsak akkor és télen kell, amikor jönnek a választások, foglalkozni ezekkel az emberekkel. Tavasztól késő őszig is kellene, nem százezer embert elküldeni, ilyenkor kellene értékteremtő (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.) foglalkoztatási lehetőséget biztosítani.
Elnök úr, köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir