DR. SCHIFFER ANDRÁS

Full text search

DR. SCHIFFER ANDRÁS
DR. SCHIFFER ANDRÁS (LMP): Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Az a helyzet, tisztelt államtitkár úr, hogy az önök által elfogadott Alaptörvény U) cikk (4) bekezdése alapján Tasnádi államtitkár úrnak vagy korábban kabinetfőnök úrnak az ország nyilvánossága előtt kellett volna arról beszámolnia, hogy mit végzett 1989 előtt, nem a színfalak mögött, nem különböző titkos megbeszéléseken.
Tisztelt Államtitkár Úr! Tudjuk, hogy mi történt ezen a sajtótájékoztatón, tudjuk, hogy például a Fidesz azt mondta, hogy szakmai és nem politikai munkát végzett. Mint Medgyessy Péter, nyilván belülről bomlasztotta a rendszert. (Novák Előd: Így igaz!) Tudjuk, szakember volt; szakemberebb, mint azok, akik ’44-ben a közigazgatásban dolgoztak (Közbeszólások a Jobbik soraiból.); szakemberek voltak azok is, akik a 80-as években a cenzúrát irányították.
Tisztelt Államtitkár Úr! Egyetlenegy dolgot ajánlanék az ön figyelmébe: közjogi értelemben bizonyára lehet Magyarország miniszterelnöke a D-209-es elvtárs, de erkölcsi értelemben nem. A demokráciában egyvalami nem lehet, aki a diktatórikus rendszer fenntartása mellett tevékenykedett, mégpedig közéleti szereplő. (Az elnök csenget.) Kövér László mondta ezt 2002. június 22-én. (Közbeszólások. - Taps az LMP és a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir