ELNÖK (dr. Szájer József)

Full text search

ELNÖK (dr. Szájer József)
ELNÖK (dr. Szájer József): Tisztelt Országgyűlés! Megkérdezem Keller Lászlót, kíván-e szólni. (Közbeszólások a Fidesz soraiból: Halljuk! - Jelzésre:) Nem kíván szólni.
Tisztelt Országgyűlés! Ismertetném a másik ügyet is, hiszen az ismertető képviselők, a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság H/7410. számon osztotta ki a Török Zsolt MSZP-s képviselő mentelmi ügyével kapcsolatos anyagot; a bizottság itt is többségi döntés hiányában azt indítványozta, hogy a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság megkeresésével érintett ügyben az Országgyűlés Török Zsolt országgyűlési képviselő mentelmi jogát ne függessze fel.
Megkérdezem Török Zsoltot, hogy kíván-e szólni. (Közbeszólások a Fidesz soraiból: Halljuk! - Jelzésre:) Török Zsolt sem kíván szólni.
Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal következik. Emlékeztetem önöket, hogy a bizottság… (Közbeszólások a Fidesz soraiból. - Csenget.) Csöndet kérek, nagy figyelem szükséges a következő szavazáshoz. (Derültség a Fidesz soraiban.) Emlékeztetem önöket, hogy a bizottság úgy foglalt állást, hogy a képviselő úr mentelmi jogát az Országgyűlés ne függessze fel.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy felfüggeszti-e Keller László országgyűlési képviselő mentelmi jogát. Kérem, szavazzanak! (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Mi az hogy! - Szavazás.)
133 igen szavazattal, 192 ellenszavazattal, 1 tartózkodás mellett az Országgyűlés a képviselő úr mentelmi jogát nem függesztette fel.
Tisztelt Országgyűlés! Most a Török Zsolt képviselő úr mentelmi jogáról szóló szavazás következik. Emlékeztetek arra, hogy a bizottság úgy foglalt állást, hogy a képviselő úr mentelmi jogát az Országgyűlés ne függessze fel. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, felfüggeszti-e Török Zsolt országgyűlési képviselő mentelmi jogát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
147 igen, 174 nem és 8 tartózkodó szavazattal az Országgyűlés Török Zsolt mentelmi jogát nem függesztette fel.
Tisztelt Országgyűlés! Karácsony és Jézus születésének napja fontos mindazoknak, akik hisznek Istenben mint a jó, az igazság és a szépség forrásában, és fontos mindazoknak, akik e hitet nem osztják, de ezen értékeket más forrásból eredeztetik. Karácsony mindannyiunk ünnepe, összeköt bennünket. Kívánok ezért minden magyar polgárnak - a határon túl is - áldott, boldog karácsonyt!
A jövő év különösen nagy jelentőségű nekünk, a szabad Európába visszatérő magyaroknak; a jövő év Európa újraegyesítésének éve. Kívánok az ország minden lakójának a Himnuszunk szavaival víg esztendőt!
Kedves Képviselőtársaim! Az európai parlamenti megfigyelői feladataim miatt az Országgyűlés alelnöki tisztségéről lemondok, és ez az utolsó ülés, amit én vezetek, ezért most köszönöm meg az Országgyűlés minden tagjának és minden munkatársának az elmúlt 18 hónap együttműködését; igyekeztem feladatomat harag és részrehajlás nélkül ellátni. (Hosszan tartó taps.)
Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatalok és ezzel együtt a napirendi pontok tárgyalásának végére értünk; arra figyelemmel, hogy a bányászatról szóló 1993. évi XLVIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot az előterjesztők visszavonták, az ülés berekesztése előtt már csak a napirend utáni felszólalások vannak hátra.
Tisztelt Országgyűlés! Fél perc technikai szünetet rendelek el, és felhívom Endre Sándor urat, hogy az ő napirend utáni felszólalása következik. (Rövid szünet.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir