LEZSÁK SÁNDOR

Full text search

LEZSÁK SÁNDOR
LEZSÁK SÁNDOR (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Hírül adták az újságok, köztük a kecskeméti Petőfi Népe is, hogy Kalocsán súlyosan megsérültek az Árpád-kori székesegyház alapfalai, mert szabálytalan földmunkavégzés során csákánnyal verték szét a régészeti leleteket. A leletekről már korábban is tudott a szakma, ezért ha a közműfektető betartotta volna az előírt engedélyezési menetrendet, elkerülhető lett volna a régészeti örökség rombolása. Sajnos, a kábelfektető cég nem kérte munkálataihoz a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal engedélyét, utólag arra hivatkozva, hogy az elmúlt években más közműfektető vállalatok sem kértek Kalocsán ilyen engedélyeket.
Államtitkár Úr! Akik napi munkájuk során rendszeresen beleütközhetnek régészeti leletekbe, és engedélykérési kötelezettségeikről semmit sem tudnak, azok vagy nem alkalmasak mélyépítési munkák végzésére, vagy tudatosan sértik meg az előírásokat, és csak a jelenlegi mértéket sokszorosan meghaladó büntetések révén kényszeríthetőek jogkövető magatartásra.
(15.00)
Kérdezem államtitkár urat, hogy milyen intézkedéseket tervez a tárca az ilyen esetek elkerülése érdekében, és milyen büntetésben részesül az Árpád-kori székesegyház alapfalait megrongáló vállalat.
Várom államtitkár úr válaszát.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir