BERNÁTH ILDIKÓ

Full text search

BERNÁTH ILDIKÓ
BERNÁTH ILDIKÓ (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Miniszter Asszony! Az elmúlt hetekben több ízben beszámolt arról, hogy a szocialista kormány milyen fontosnak tartja a nők elleni erőszakkal szembeni fellépést. Biztosíthatom arról, hogy a Fidesz soraiban mindenki egyetért a nők elleni erőszakkal szembeni fellépéssel, mi ugyanis őszintén hiszünk a szeretet és az összefogás erejében. Ön mozgalmat is hirdetett ennek érdekében, és kérte, hogy mindenki, aki egyetért önnel, tűzze fel a fehér szalagot.
(13.40)
Az elmúlt hetekben ugyanakkor sok sajnálatos és szomorú, a nők számára rendkívül megalázó történet látott napvilágot. Ami még ennél is szomorúbb, hogy e történetek főszereplői egyes kormánypárti politikusok voltak. Országszerte érthető felháborodást váltott ki Wekler Ferenc megalázó eljárása volt feleségével, gyermekei édesanyjával szemben, de még őrajta is túltett az, ami Kékesi Tibor szocialista országgyűlési képviselőről derült ki a minap. Mint köztudott, a képviselő bántalmazta, szóban és tettleg megalázta szomszédját, aki ráadásul nő, és akinek tízéves kisfia is kénytelen volt végignézni Kékesi brutális viselkedését. Az esetről készült hiteles bizonyítékok alapján bántalmazás közben Kékesi Tibor azt üvöltözte szomszédasszonyának: “Majd én megmondom neked, mit kell csinálni, és te azt fogod csinálni!” Sőt, bunkó parasztnak is nevezte őt. (Moraj a Fidesz soraiban.)
De honnan is ismerős számunkra Kékesi Tibor? Ő az, akinek neve egy másik dicstelen történetben is felmerül - abban a történetben, amely Csonka Gábor, Lendvai Ildikó kampányfőnökének sokmilliós korrupciós ügye kapcsán vált közismertté, és amelyben Kékesi a hírek szerint szintén dicstelen szerepet játszott.
Kérdezem ezért a miniszter asszonyt: egyetért-e azzal, hogy a politikusok által közvetített minta hatással van a társadalom erkölcsiségére és a társadalom által követett magatartásmintákra? Egyetért-e azzal, hogy ha a kormányzati vagy a kormányhoz közel álló politikusok erőszakos cselekedetekre ragadtathatják magukat, akkor az emberekben joggal vetődhet fel a kérdés, hogy vajon biztonságban érezhetik-e magukat és családtagjaikat? Egyetért-e azzal, hogy az ilyen esetekkel szemben a jog és az erkölcs legszigorúbb mércéje szerint kell fellépni, és egyetért-e azzal, hogy a hallgatás ilyen esetben cinkosságot és bűnrészességet jelent a hatalmon lévők részéről?
Nincs kétségem afelől, hogy mindezekben egyetért velem a miniszter asszony, mégis kíváncsian várom a válaszát, hogy mit tett és mit kíván tenni az ilyen és ehhez hasonló esetek megakadályozása érdekében; mit tett és mit kíván tenni, hogy ilyesmi soha többé ne fordulhasson elő. Készül-e arra, hogy a miniszterelnökkel és a kormány tagjaival egyetértésben nyilatkozatban ítélje el azokat a káros és a társadalomra veszélyes magatartásmintákat, amelyeket a felidézett történetek alapján egyes kormánypárti politikusok sugároznak?
Várom a megtisztelő válaszát. (Taps a Fidesz és az MDF soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir